• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij JD International

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij JD International?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij JD International
Je bent hier:

Camera eigenschappen

Mired

1.2. Buitencamera

Een buitencamera is geschikt om buiten te worden geinstalleerd en invloeden van buitenaf tegenhoud. Niet alle camera's zijn direct voor buiteninstallatie geschikt, hier zijn dan eventueel speciale buizingen voor te verkrijgen.

Een buitencamera of behuizing voldoet minimaal aan de norm IP66, wat betekend dat hij stof en watervrij is.

1.3. Dag en Nacht

Een dag en nacht camera is ontworpen voor gebruik in de buitenlucht installaties of in indoor omgevingen met slechte verlichting. Een dag en nacht, kleur netwerkcamera levert kleurenbeelden overdag. Als het licht vermindert en onder een bepaald niveau komt, kan de camera automatisch naar de nachtmodus schakelen om gebruik te maken van infrarood (IR) licht om hoge kwaliteit, zwart-wit beelden te leveren.

 

 

Links een beeld zonder Infrarood verlichting en recht een beeld met infrarood verlichting.

1.4. Power over Ethernet (PoE)

Met het gebruik van Power over Ethernet-producten, kunnen netwerkvideoproducten zowel data als stroom over een enkele Ethernet-kabel te ontvangen.

technologie achtergrond

De PoE-producten stellen netwerkcamera's en video-encoders in gebieden waar de traditionele bekabeling en stopcontacten niet beschikbaar of moeilijk te installeren zijn, om te worden geïnstalleerd. Power over Ethernet biedt een eenvoudiger, sneller en rendabeler oplossing dan nieuwe stopcontacten en elektrische bekabeling.

 

 

PoE en High PoE

De PoE-standaard 802.3af levert stroom voor apparaten / camera's met een maximaal stroomverbruik van 12.9W. Voor apparaten met een hoger energieverbruik tot 24W, zoals PTZ en PTZ dome-camera's, een nieuwe standaard IEEE802.3at (PoE +) is in ontwikkeling.

midspans

Een midspan is aangesloten tussen de switch / hub en de PoE-compatibele producten. Het maakt gebruik van de ongebruikte paren in een standaard Cat 5 netwerk kabel voor de voeding van PoE-apparaten.

actieve splitters

Een actieve splitter geeft de netwerk producten waarbij ingebouwde ondersteuning voor Power over Ethernet ontbreekt, de mogelijkheid om de stroom te ontvangen via het netwerk door het splitsen van de data en stroom. (Producten die ingebouwde Power over Ethernet hebben, is een actieve splitter niet vereist.)

1.5. Audio-ondersteuning

audiotoepassingen

Audio als een geïntegreerd onderdeel van een video surveillance systeem kan een waardevolle aanvulling op het vermogen van een systeem hebben om gebeurtenissen en noodsituaties op te sporen en te interpreteren. Het vermogen van audio kan een 360-graden gebied bestrijken en maakt de dekking ook mogelijk buiten het gezichtsveld van een video surveillance systeem. Eventueel kan een PTZ-camera of een PTZ dome-camera visueel een audioalarm controleren.

Audio kan ook worden gebruikt om gebruikers te voorzien van berichten. Bijvoorbeeld, als een persoon in het gezichtsveld van een camera verdacht gedrag vertoont, Dan kan een bewaker een mondelinge waarschuwing sturen naar de persoon in kwestie.

In een situatie waarin een persoon gewond is geraakt, ben je eventueel in staat om op afstand te communiceren met het slachtoffer en zeggen dat hulp onderweg is.

Audio-ondersteuning

Audio-ondersteuning kan gemakkelijker in een netwerk video systeem worden geïmplementeerd dan in een analoog CCTV-systeem. In een analoog systeem , moeten aparte audio -en video -kabels worden geïnstalleerd vanaf het beginpunt naar het eindpunt. Als de afstand tussen de microfoon en de zender te lang is, moet externe audioapparatuur worden gebruikt waardoor installatiekosten en moeilijkheidsgraad worden vergroot. In een netwerk video systeem ,wordt zowel audio als video overde zelfde netwerk kabel gestuurd voor controle en / of opnemen. Dit elimineert de behoefte aan extra bekabeling en maakt het synchroniseren van audio -en video veel makkelijker.

 

 

Een netwerkcamera of video- encoder met een geïntegreerde audio -functionaliteit biedt vaak een ingebouwde microfoon en / of mic-in/line-in jack. Met mic-in/line-in ondersteuning, hebben gebruikers de mogelijkheid voor het gebruik van een ander soort of kwaliteit microfoon dan degene die is ingebouwd in de camera of video-encoder.

Om verstoring en ruis te minimaliseren, is gebruik van een afgeschermde audiokabel het advies en voorkom dat de kabel in de buurt van stroomkabels ligt. Zorg ervoor dat audio kabels ook zo kort mogelijk worden gehouden. Als een lange audiokabel benodigdt is, zorg er dan voor dat er gebalanceerde apparatuur wordt gebruikt.

2.1.1 Progressive scan

Met een progressive scan beeldsensor, worden waarden verkregen voor elke pixel op de sensor. Met andere woorden, de vastgelegde beelden zijn niet in aparte velden te splitsen zoals met interlaced scanning. Met progressive scan, wordt een gehele afbeeldings frame over het netwerk verzonden en wanneer deze wordt weergegeven op een progressive scan computer monitor, wordt elke lijn van deze afbeelding op het scherm in perfecte staat getoond. Bewegende objecten worden daarom beter gepresenteerd op computerschermen met behulp van de progressive scan techniek. In een video surveillance applicatie, kan het kritisch bekijken van de details van een bewegend onderwerp noodzakelijk zijn (bijv. een weglopend persoon

 

 

Links interlaced scan - Rechts progresise scan

2.1.2. Wide Dynamic Range (WDR)

Wide Dynamic Range is een functie in sommige netwerkcamera's die technieken hebben voor een breed scala aan lichtomstandigheden in een scène.

In een scène met een extreme lichte en donkere gebieden of in tegenlicht situaties waarin een persoon staat voor een helder raam, zou een typische camera een beeld produceren waarin objecten in de donkere gebieden nauwelijks zichtbaar zouden zijn. Wide Dynamic Range lost dit op door het toepassen van technieken zoals het gebruik van verschillende posities voor verschillende objecten in een scène, zodat objecten in zowel heldere als donkere gebieden zichtbaar te zijn.

 

 

Links zonder WDR - Rechts met WDR

2.1.3. WDR - Wide dynamic capture

Wide Dynamic Capture van camera's werkt door het verwerven van een aantal foto's met verschillende belichtingstijden. De geavanceerde beeldverwerking resulteert in video met een uitzonderlijke helderheid en scherpte.

2.1.4. Lightfinder

Een dag en nacht camera is ontworpen voor gebruik in de buitenlucht installaties of in indoor omgevingen met slechte verlichting. Een dag en nacht, kleur netwerkcamera levert kleurenbeelden overdag. Als het licht afneemt, kan de camera automatisch naar de nachtmodus om gebruik te gaan maken van nabij infrarood (IR) licht en levert vervolgens zwart-wit beelden.

De Lightfinder technologie bevat een CMOS-sensor met een uitzonderlijke lichtgevoeligheid. De
Lightfinder technologie is veel meer dan alleen de sensor. De uitstekende prestaties bij weinig licht is het resultaat van goed-gefundeerde beslissingen met betrekking tot de sensor en de lens in combinatie met zorgvuldig afgestemde beeldverwerking.
In vergelijking met een analoge camera, zal de Lightfinder technologie een betere resolutie geven en meer kleuren leveren, vooral bij weinig licht. De ruissreductie van de Lightfinder technologie is enorm.

2.1.5. IR verlichting

IR verlichting wordt gebruikt wanneer wit licht geen optie is en wanneer kleurinformatie niet een vereiste is. De zwart-wit beelden hebben beter contrast dan kleurenbeelden, waardoor afbeeldingen in zwart-wit beter geschikt zijn voor video analytics, bijvoorbeeld nummerplaat
erkenning (LPR).

2.2.1. Video Motion detection

Video Motion Detection is het origineel de basis van intelligente video-applicaties binnen videobewaking. Het wordt voornamelijk gebruikt om de hoeveelheid video die is opgeslagen te verminderen door video te markeren dat veranderd. Door alleen het opslaan van video waarbij afwijkingen optreden, kan beveiligingspersoneel video vastleggen voor een grotere tijdsperiode op een bepaalde opslagcapaciteit.

Video bewegingsdetectie is de basis voor een groot aantal van de meer geavanceerde videoanalyse, zoals mensen tellen, digitale hekken, en object tracking.

2.2.2. Tampering alarm

Zonder Actief Tampering alarm, kan het lang duren voordat het knoeien is opgevallen. Dit geldt vooral voor toepassingen waarbij een operator bewaaktmeerdere camera. Indien het niet meteen herkend word, kunnen significante incidenten onopgemerkt blijven en volledig onbruikbaar video wordenopgeslagen. Maar met Active sabotage alarm, is er een onmiddellijke melding wanneer de normale werking van de camera verstoord is.

2.2.3. In / Outputs (I/O)

Een unieke eigenschap van netwerkvideoproducten is hun geïntegreerde digitale ingang en-uitgang(en), waarmee aansluiting op externe apparaten, zoals deurbellen, detectoren (bv. rook, beweging, geluid, temperatuur en vochtigheid sensoren), verlichting (inclusief infrarood lampen), schakelaars en alarm relais kunnen worden gerealiseerd. Die zijn te beheren via het netwerk of vanaf een externe pc of automatisch met behulp van de camera ingebouwde logica. De I / O's kunnen nodeloze overdracht van video elimineren, dat wil zeggen tenzij sensoren verbonden met het netwerk of videoserver worden geactiveerd, wordt er geen video verzonden over een netwerk.

Als input en output contacten worden geactiveerd, kunt u handmatig of automatisch bepaalde handelingen uitvoeren via het netwerk. Bijvoorbeeld, beelden gered van voor, tijdens en na een evenement (de zogenaamde pre-en post-alarm image buffering) kunnen direct worden overgedragen via het netwerk naar opgegeven bestemmingen voor registratie en opslag. Op hetzelfde moment, kunnen waarschuwingen voor specifieke personen via e-mail of SMS naar een mobiele telefoon worden verzonden, en aangesloten externe apparaten zoals verlichting, alarm en deuren kunnen worden geactiveerd.

2.2.4. Edge-Storage

Edge-opslag is een ontwikkeling die video-opname rechtstreeks opslaat op een on-board SD-kaart of een Network Attached Storage-apparaat. Het is soms aangeduid als lokale opslag of interne opname. Door edge storage zijn er nieuwe mogelijkheden om voor flexibele en betrouwbare registratie, het optimaliseren van het gebruik van bandbreedte.

 

 

2.2.5. ONVIF

ONVIF is een open industrie forum voor de ontwikkeling van een wereldwijde standaard voor de interface van IP-gebaseerde fysieke beveiligingsproducten. In 2008 opgericht door Axis, Bosch en Sony, het forum wordt vandaag de dag goedgekeurd door de meerderheid van 's werelds grootste fabrikanten van IP-video-producten.

De ONVIF specificatie garandeert interoperabiliteit tussen IP-gebaseerde fysieke beveiliging producten ongeacht het merk. Er zijn veel ONVIF-conforme producten op de markt, die het mogelijk maakt system integrators en eindgebruikersmakkelijker netwerk video systemen te bouwen met apparaten van verschillende leveranciers.

De reikwijdte van ONVIF dekt netwerkvideoproducten evenals fysieke toegangscontrole producten.

2.3.1. Vervangbare lens

Biedt de mogelijkheid een andere lens te monteren voor het optimaliseren van het camerabeeld.

2.3.2. Optische zoom

Optische zoom is het dichterbij halen van het onderwerp dat u wilt vastleggen door middel van het verschuiven van lenzen. Met de optische zoom verander je ook daadwerkelijk de brandpuntsafstand. Hierdoor kan je de beeldhoek zowel vergroten als verkleinen. Bij optische zoom zorgt de lens voor het vergrootte beeld en dat beeld beslaat de hele oppervlakte van de sensor. het gezoomde beeld heeft dus de maximale resolutie van de camera.

2.3.3. Digitale zoom

Digitale zoom is simpelweg het dichterbij halen door middel van het uitvergroten van een deel van het eigenlijke beeld. Het verschil tussen optische en digitale zoom zit hem in de resolutie. Bij optische zoom zorgt de lens voor het vergrootte beeld en dat beeld gebruikt de volledige resolutie van de sensor. Bij digitale zoom wordt in feite een normaal beeld gemaakt en het deel waarop je inzoomde wordt daaruit gelicht. Hierbij wordt dus slechts een deel van de beschikbare resolutie van de camera benut.

 

 

2.4.1. Wireless

Voor video surveillance toepassingen, biedt draadloze technologie een flexibele, kostenefficiënte en snelle manier om camera's in te zetten, met name over een groot gebied als op een parkeerplaats of een centrum. Er zou geen noodzaak om een kabel te trekken door de grond te zijn. In oudere, beschermde gebouwen, kan draadloze technologie het enige alternatief zijn als standaard Ethernet-kabels niet kunnen worden geïnstalleerd.

Er zijn camera's met ingebouwde draadloze ondersteuning. Netwerkcamera's zonder ingebouwde draadloze technologie kunnen alsnog worden geïntegreerd in een draadloos netwerk als een draadloze brug wordt gebruikt.

Bridge

Sommige oplossingen kunnen gebruik maken van andere standaarden dan de overheersende IEEE 802.11 en leveren betere prestaties en veel langere afstanden in combinatie met een zeer hoge beveiliging. Twee algemeen gebruikte technologieën zijn microgolf en laser, die gebruikt kunnen worden om gebouwen of gebieden met een point-to-point high-speed data link te verbinden. Dit is uiteramte geschikt voor evenementen of tijdelijke cameramasten.

 

 

2.5.1. Robuust ontwerp

Robuust product ontwikkeld om schokken, trillingen en temperatuurschommelingen kunnen weerstaan. Meestal gebruikt in transport toepassingen.

2.5.2. Vandaal bestendig

Slagvaste camera voor oppervlakte montage met versterkte behuizing en beschermde kabelverbinding.